Facebook Twitter Youtube

Corona-crisis

Een nieuwe werkelijkheid waar we in beland zijn. Iedereen wordt getroffen door de Corona-crisis. Iedereen heeft er mee te maken. Niemand kan er omheen.

Persoonlijk

Gelukkig is er bij ons tot nu toe niemand persoonlijk getroffen en zijn we nog allemaal gezond! En we beseffen eens te meer dat we op zo’n mooie en rustige plek wonen! We kunnen veel naar buiten. Er is ruimte genoeg in de tuin. En een ommetje te voet of met de fiets brengt ons op hele mooie plekjes in onze naaste omgeving.

Ons bedrijf

Ons bedrijf wordt helaas wel zwaar getroffen. Al sinds maart ontvangen we geen enkele groep meer. We hadden een prima start gemaakt in het nieuwe, veelbelovende jaar. De suite heeft een moderne restyle ondergaan. Dat hebben we de eerste gasten met best wel enige trots laten zien. Maar helaas is het nu helemaal stil….
We hadden er ons zo veel van voorgesteld. Hernieuwde contacten met gasten die we al zo lang kennen. En zij ons. Ook nieuwe gasten stonden in de agenda. Die hadden we heel graag verwelkomd.
Dat loopt nu toch even anders. Ook zakelijk. Geen inkomsten meer, wel de vaste kosten die doorlopen.

Maar we gaan door

Toch zitten we niet bij de pakken neer. Dat zit niet in onze aard. We gebruiken de tijd die over is om klusjes op de planning te zetten waar je in een drukke tijd niet aan toe komt.

Een flinke opruimactie bijvoorbeeld in onze opslagruimte. Zo kom je spulletjes tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had.
Extra snoeiwerk langs de wandelpaadjes. Zodat je weer prima met z’n tweetjes naast elkaar kunt wandelen.
Een extra verfbeurt hier en daar kan nooit kwaad. Maar we hebben het onderhoud eigenlijk best goed op orde dus dat zijn geen grote klussen.

Veel tijd besteden we uiteraard ook aan het contact met onze gasten over annuleringen, verplaatsingen, omboekingen, omzettingen of hoe je het maar noemen wilt. Wat zijn de wensen? Wat zijn de mogelijkheden? Het is altijd maatwerk.

Voor alle partijen een lastige situatie. We proberen er met iedereen zo goed mogelijk uit te komen. Dat lukt tot op heden goed. We mogen ons gelukkig prijzen met zoveel goede relaties die we met onze gasten hebben.

Vooruit kijken

Ondanks alle annuleringen in de huidige periode kijken we toch ook weer vooruit. Hoe gaat het straks als de maatregelen verder worden versoepeld? Wat zijn bij ons de mogelijkheden? Hoe zetten we onze positieve omstandigheden maximaal in? We hebben veel ruimte, zowel binnen als buiten, alle kamers hebben eigen sanitair, er is maar 1 groep tegelijk en de deelnemers kennen elkaar goed, we hoeven geen personeel in te zetten tijdens een verblijf en Villa Schoolthoff is geheel vrij gelegen.Daar moeten we iets mee kunnen bereiken. We zijn volop bezig met diverse protocollen en ideeën.

Genieten van de kleine dingen

We nemen de tijd om na het eten nog even samen te wandelen of te fietsen. Of kijken een mooie film. En we mogen vaak oppas zijn voor onze twee kleindochters, mede omdat beide ouders werkzaam zijn in vitale beroepen. Dat zijn de kleine dingen waar we volop van genieten.

Al kunnen we niet wachten om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan met het gewone werk in Villa Schoolthoff. Want dat zou betekenen dat we u weer kunnen ontvangen!