Facebook Twitter Youtube

Over ons

Even voorstellen:

Sinds 1 juli zijn wij, Thijs, Astrid en Ruud (vlnr) de nieuwe eigenaren van Villa Schoolthoff.
Binnenkort vertellen wij iets meer over onszelf op deze pagina.
Tot die tijd volstaan we met een stukje geschiedenis en laten de oprichters, Wim en Ria Scholthof, aan het woord.

Wim en Ria:

Als wij mogen vertellen over Villa Schoolthoff doen we dat vaak met veel passie. Werken aan een voortuitstrevende bedrijf; steeds blijven gaan voor vernieuwing en verbetering; we doen het met heel veel enthousiasme. Wij voelen ons echt gastheer en gastvrouw voor de meest uiteenlopende groepen in onze accommodatie en dat al meer dan 20 jaar lang.

Toch liggen de wortels van het recreatiebedrijf in een veel verder verleden. cabaretkamp 1971

Al in 1966, tegenover de boerderij van vader en moeder Scholthof, werden de eerste groepen ontvangen in het bos aan de overzijde. Daar ontstond een terrein met een eenvoudig onderkomen, het tegenwoordige 'De Veldhof', een bescheiden recreatietak binnen het agrarische bedrijf. In 1978 namen wij de boerderij en recreatie over en dat was het begin van de opmars van groepsaccommodatie www.de-veldhof.nl  

Midden jaren 90 kwam dit in een stroomversnelling toen bij ons plannen rezen voor een tweede locatie op een nieuwe plek. We hadden een nieuw concept voor ogen: een buitenverblijf met veel ruimte, een karakteristieke uitstraling en een prachtige ligging. Na veel overleg met de gemeente en architect Harry Ehrenhard, ging in 1997 'de schop in de grond' voor de bouw van Villa Schoolthoff. Hemelvaart 1998 ontvingen we, best een beetje gespannen, de eerste gasten. Maar al snel bleek dat we ons geen zorgen hoefden te maken. De reacties waren fantastisch!

Ondertussen zijn we al drie keer weer flink aan de slag gegaan. In 2004 werd een tweede slaapvleugel in gebruik genomen met vier extra kamers. In 2005 volgde de aanbouw van serre, een heerlijke ruimte met veel licht. Daarna volgden verschillende interne aanpassingen. Tot we in 2011 opnieuw voor flinke uitbreiding kozen: een derde slaapvleugel met nog eens zeven extra kamers en een sauna. Alle 20 kamers hebben nu eigen sanitair. Geheel van deze tijd.

We hopen nog lang gasten te mogen ontvangen. We hebben er nog steeds heel veel plezier in!

wim en ria