Facebook Twitter Youtube

Specials

UNIEKE UITJES AKTIVITEIT:

Allerlei aktiviteiten kunnen worden georganiseerd in samenwerking met Unieke Uitjes in Laren.
De Elektrische Tuk-Tuk is een echte aanrader.

Tuk

Maar ze hebben meer !!

Bezoek de site:  Unieke Uitjes

.

.

HUIFKAR-ARRANGEMENT:

huifkarEen drie uur durende huifkartocht gecombineerd met "klootschieten" en/of spelletjes onderweg.   € 175.-  Meer informatie: 0573-221429 (06-19070264) of 0570-541343
ARRANGEMENT WIJNGAARD:

Goede wijn behoeft geen krans. Toch brengen we graag wijngaard De Braoke onder uw aandacht. Een Achterhoekse wijngaard in het Gelderse Laren op korte rijafstand van Villa Schoolthoff. De moeite waard om tijdens uw verblijf met een bezoek te vereren.wijngaard

U maakt kennis met de wijnbouw zoals die in Nederland momenteel een sterke opgang beleeft. Eigenaren Gerrit en Liesbeth vd Poel leiden u rond in de gaarden met de keurig onderhouden ranken en trossen. Een kort filmpje laat u het proces van de wijnbereiding zien zoals dat één maal per jaar plaatsvindt.

Uiteraard wordt u uitgenodigd om enkele Achterhoekse wijnen te proeven in het proeflokaal, idyllisch verscholen tussen de bladeren en druiven.

Arrangementsprijs op aanvraag. Dit arrangement is beschikbaar van april t/m oktober.

ARRANGEMENT FOLKLORE IN KLEDING EN DANS:

Laat u meenemen in de rijke Achterhoekse en Sallandse folklore van het oude boerenland. Ons plaatselijk gezelschap uit het Battumse Venne begeleidt u in de springlevende wereld van oude gebruiken en cultuurhistorische dansen.
volksdans

* De show van eeuwenoude kleding als klepbroek en knipmuts vormt het begin van een enerverende middag of avond in Villa Schoolthoff. Met uitleg ter plekke waarin kennis van zaken en humor hand in hand gaan.

Hand in hand gaan ook de oude boeren kringdansen. Al snel zal blijken dat het amoureuze spel tussen man en vrouw van alle eeuwen is. Wel heel diskreet natuurlijk. Onder begeleiding van eigen muzikanten brengt het gezelschap meerdere dansen ten tonele.

Tenslotte wordt u vrijblijvend uitgenodigd mee te doen. U zult zien dat de lat niet te hoog ligt want boerendansen zijn er voor boeren, burgers én buitenlui.

De arrangementsprijs is € 150.-

ARRANGEMENT NORDIC WALKING:

Aktief wandelen, zo mag Nordic Walking best omschreven worden. Waarbij niet alleen de benen actief zijn maar ook de armen en schouders. Vanaf Villa Schoolthoff hebben we een mooie tocht uitgezet.Nordic Walking

Bij Nordic Walking maakt u gebruik van poles, een soort skistokken, waarmee u de wandelpas goed ondersteund. Zodoende verdeelt u de krachten op een natuurlijke manier tussen beenspieren en armspieren. Het wandelen wordt daardoor een activiteit voor het hele lichaam. U krijgt vanzelf een goede lichaamshouding waardoor u minder snel moe wordt.

Natuurlijk moet u even oefenen als u deze razend populaire sport voor het eerst uitprobeert. Maar dat gaat snel. Zeker met onze professionele begeleidsters Margot en Annelies. Zij zorgen voor het materiaal en de begeleiding en lopen de gehele tocht met u mee.

Nordic Walking is voor jong en oud. Ieder hanteert z'n eigen tempo zodat niemand uitgeput en uitgevloerd raakt maar juist fit en monter de tocht volbrengt. Het arrangement is al mogelijk voor € 60.- per 15 deelnemers en geldt als een toeslag op de huurprijs van Villa Schoolthoff.

Workshop schilderen:

Onder deskundige begeleiding worden onvermoede talenten zichtbaar. Leuk, maar ook leerzaam.

Klik op Schilderworkshop.

terug naar  activiteiten

terug naar  hoofdmenu